Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo ya yakın un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzun yarısını yoğurma kalıyoruz materyallerimizi ekliyoruz, karıştırıyoruz, kalan unumuzu da denetimli halde ek edip yoğuruyoruz.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz, mayalanan hamurdan birer avuç alarak bezeler yapıyoruz. (6-7 tane).
- Merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açarak pak bir bezin üzerine alıyoruz.
- Üzerlerini kapatıp 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Tavamızı ısıtıyoruz, hamurlarımızı üzerine alıyoruz.
- 3-4 sefer zıt çevirip pişiriyoruz.
- Aldıktan sonra üzerlerine tereyağ sürüyoruz.
- İsteğe nazaran üzerine yeşil soğan doğrayıp servis edebilirsiniz .Afiyet olsun hepimize ????.