Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
- 2 paket kabartma tozu
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri derin bir kapta karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele çok hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan bezeler yapıp bezelerin üzerine hafif un serpelim.
- Her bir bezenin üzerine hafif un serpip merdaneyle küçük tabak boyutunda açalım.
- Tavayı ocakta kızdıralım ve bazlamaları pişirelim. (sık sık çevirerek pişirelim ve piştikten sonra üzerine tereyağı sürelim. ) Afiyet olsun. ????