Bebbe Patates (Kalgıtma) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg bebbe (Küçük) patates
- Sıvı yağ
- 1.5 limon
- 3- 4 diş sarımsak
- Tuz
Bebbe Patates (Kalgıtma) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patatesleri güzelce yıkayıp berbat yerlerini kesiyoruz.
- Süzgeçte suyu süzülene kadar bekliyoruz.
- Kızartma tavasına çokça yağ ekleyip yeterlice kızdıktan sonra patatesleri bütün ve kabuklu bir halde koyuyoruz (büyükleri ikiye bölebilirsiniz. ).
- Orta ara tencereyi sallayıp patatesleri karıştırıyoruz. ( ismi patatesleri tencereyi sallayarak karıştırmaktan geliyor/kalgıtma ).
- Limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı karıştırarak sosu hazırlıyoruz.
- Kızaran patateslerin üzerine tuz ve 1-2 kaşık kızartma yağını sonrada limon sosunu ekleyip karıştırıyoruz. Yanında yoğurtla yiyebilirsiniz.