
Bebe Bisküvisi Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase tam buğday unu
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı beyaz un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı şeker
Bebe Bisküvisi Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı bir kaba kırıyoruz.
- İçine tereyağını, sıvı yağı ,yoğurt ,şeker sıvıları ek edin.
- Pirinç unu, tam buğday unu, beyaz unu, irmiği ,kabartma tozunu ,vanilyayı koyup kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz .
- Hamuru oklava ile bir santim kalınlığında açıp bıçakla uzunluğuna enine kesip çatalla üzerine çizik atıyoruz .
- Unlanmış tepsiye dizip 180 derecede 15 dakika pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Ilıyınca servis tabağına alıp çocukları büyüklerin seveceği bir kurabiye oluyor .