Bebe Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo bebe patates
- 200 gram mantar (olmasa da olur)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Varsa taze biberiye ve kekik
- Pul biber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bebe Patates Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup tuzlu suda haşlayalım.
- Daha sonra mantarların kabuklarını soyup bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Mantarları da ek ederek soteleyelim. Baharatları ekleyelim.
- Haşlanmış ve süzülmüş patatesleri de ek ederek kavuralım.
- Son olarak tuz taze biberiye ve kekik ilave ederek, bir iki daha kavurup servis tabağına alalım.
Deneyenlere, şimdiden afiyet şifa olsun. .