Bebek Bisküvisi (Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı pirinç unu yada yulaf unu
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yumurta – bir yaş altı bebekler için yalnızca sarısı
- Yarım çay bardağı yoğurt suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Bebek Bisküvisi (Pratik) Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçler kaba alınır güzelce yoğrulur.
- Ele yapışmayan kendini toplayan bir hamur olması lazım.
- Küçük kesimler alıp çatalla iz yapın ve tepsiye dizin.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk denetimli pişirilir.
- Fırın kapandıktan sonra 5 dk fırının içinde bekletin sonra çıkarın. Soğumaya bırakın.