Bebek Bisküvisi Tanımı İçin Materyaller
- 2 çay bardağı tam buğday unu yada yulaf unu
- 2 çay bardağı pirinç unu
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım su bardağı mesken yoğurdu ( hamur kendini toplamazsa az daha ekleyin yoğururken)
- 2 -3 çorba kaşığı pekmez
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Bebek Bisküvisi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Katı olursa denetimli olarak yoğurt ekleyin.
- Hamurunuz çok yumuşak olursa, az az un ekleyin.
- Silindir üzere uzatın ve eşit olarak kesin. Klasik manzara vermek için çatalla iz yapabilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15dk ortası pişirin.
- İçi pişmemiş üzere görünecektir. Pekmezden ötürü o denli. Merak etmeyin.
- Üzerine hafif dokunduğunuzda sünger üzere hissetmeniz piştiğini tabir eder.
- Birinci sıcağı geçince (ılıkken) cam bir kavanoza koyup, dolabın alt kısmına koyun.
- Gereksiniminiz olduğunda alın. Yumuşak kalacaktır.Bebişlere afiyet olsun.