Bebek Ekmeği (Tam Buğday Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler
- 2. 5 su bardağı tam buğday unu
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- Yarım paket toz maya (İnstant maya)
- 1. 5 su bardağı ılık su
- 1 çimdik tuz (Kabarması için)
Bebek Ekmeği (Tam Buğday Ekmeği) Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına unu koyalım, unun ortasına maya ve zeytinyağı ekleyelim.
- Suyu ekliyoruz bu ortada yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Kabın üzerini örtüp sıcak bir yerde kabarmasını bekleyelim. (peteğin üzerinde yarım saatte kabarıyor).
- Kabaran hamura istediğiniz hali verip tepside de 1 saat mayalandırın. (şekil verirken elinizi una ya da yağa bulayabilirsiniz).
- 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Daha sonra dereceyi 150 ye düşürüp içinin yeterlice pişmesini sağladım. Üzeri de yeterlice kızarmış oluyor (kürdan la denetim edebilirsiniz).
- Birinci sıcaklığı çıkınca pak bir beze sardım yumuşacık bir ekmek oluyor. Not: soğuduktan sonra dilimleyip buzlukta da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.