Bebek Köfte Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kuzu kıyma
- 2 yemek kaşığı buğday unu (çavdar yahut tam buğday yahut ufalanmış tam buğday ekmeği de olur)
- 1 adet yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Su
Bebek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve sarımsağı rendeye vurup suyunu sıkın .
- Tüm materyalleri karıştırıp cıvık olmayacak kıvama gelsin.
- Hala cıvık ise biraz daha un koyabilirsiniz.
- Köfte formunu alıyorsa kafidir.
- Tencereye zeytinyağını koyup ısıttıktan sonra bir çay bardağı su ekleyip kaynatın.
- Köfteleri küçük yapıp yuvarlak ince halinde tavaya koyup su ile kaynatın.