Bebek Patates Keki (Pancarlı) Tanımı İçin Materyaller
- Yarım patates
- Yarım çay bardağı yoğurt (Ev yapımı)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı soğan rendesi
- 4-5 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 çay kaşığı pancar tozu
Bebek Patates Keki (Pancarlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta sarısı, yoğurt, zeytinyağı çırpılır.
- Akabinde minik minik doğranan patates eklenir.
- Rendelenen soğanın suyu sıkılır ve karışıma eklenir.
- Tam buğday unu ve pancar tozu eklenerek hamur elde edilir (Akışkan bir kıvam olmayacak).
- Yağlanmış güveç kabına ya da yağlanmış küçük yuvarlak borcama dökülür.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar denetimli (kürdan ile) pişirilir. Miniklere afiyet olsun. Bu tarifide zerzevat tüketmeyi sevmeyen bebeğim için yaptım tekrar lezzetli oldu ve severek tüketti.