Bebek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet biber
- Yarım havuç küçük uzunluk soğan
- 1 adet domates su zeytinyağ
- ½ su bardağı bulgur
- Tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı salça
- Nane
- Çok az tuz
Bebek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle zeytinyağında soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Daha sonrasında biberimizi ek ediyoruz.
- Daha sonrasında havuç ve domatesimizde ek ederek domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz .
- Çektikten sonra bir tatlı kaşığı salçamızı ek ediyoruz.
- Salçamızı ek ettikten sonra ½ bulgurumuzda ek ediyoruz.
- Bulgurumuzu ek ettikten sonra üzerine biraz nane biraz tuz döküyoruz.
- Daha sonrasında bulgurun üzerini geçecek kadar yarı yarıya su ve tavuk suyu ekliyoruz.
- Üzerini kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz.