iltasyazilim
FD Üye
Bebekler için Etli Yemek Tarifleri
Bebek Etli Yemek Tarifleri
Çocuklar İçin Etli Yemek Tarifleri
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı yeşil mercimek
1 adet minik soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuzlu
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ek edin Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış ya da haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin Orta hararetli ateşte, mercimekler tamamen yumuşayıncaya değin pişirin İnmesene yakın, tuzu atıp 12 taşım daha kaynatın
Bamya
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 ufak yükseklik domates
1 Adet minik soğan
34 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir belirgin bıçakla huni veya külah gibi fidan gibi alın Lezzeti içine de alması için uçlarından azıcık belirli Uçlarını kestikten sonradan bir kere daha yıkayıp suyunu süzün Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Dere bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin
Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr yağsız iki kez çekilmiş dana kıyma
çok eksik ekmek içi
fazla eksik maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek içi eksik ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında ya da ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İçindekiler
2 yemek yemek kaşığı nohut ya da fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 810 saat süreyle ıslatılır Islatma suyu dökülür Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur Üzerini 12 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya dek pişirilir Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir Haşlama suyu dökülmez
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma)
(2 porsiyon)
30 gr (1 köfte kadar) et
1 yemek yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 minik soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eksik su konup pişirilir Sebzenin türüne göre dolma biçiminde ya da kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir
*
Bebek Etli Yemek Tarifleri
Çocuklar İçin Etli Yemek Tarifleri
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı yeşil mercimek
1 adet minik soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuzlu
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ek edin Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış ya da haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin Orta hararetli ateşte, mercimekler tamamen yumuşayıncaya değin pişirin İnmesene yakın, tuzu atıp 12 taşım daha kaynatın
Bamya
Malzemeler
1 yemek yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 ufak yükseklik domates
1 Adet minik soğan
34 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın Sap kısmını bir belirgin bıçakla huni veya külah gibi fidan gibi alın Lezzeti içine de alması için uçlarından azıcık belirli Uçlarını kestikten sonradan bir kere daha yıkayıp suyunu süzün Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Dere bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın Suyunu ve tuzunu ayarlayın Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin
Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr yağsız iki kez çekilmiş dana kıyma
çok eksik ekmek içi
fazla eksik maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek içi eksik ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında ya da ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İçindekiler
2 yemek yemek kaşığı nohut ya da fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 810 saat süreyle ıslatılır Islatma suyu dökülür Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur Üzerini 12 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya dek pişirilir Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir Haşlama suyu dökülmez
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma)
(2 porsiyon)
30 gr (1 köfte kadar) et
1 yemek yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 minik soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eksik su konup pişirilir Sebzenin türüne göre dolma biçiminde ya da kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.