Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu

Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu
0
42

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
bebeklere-tavuk-etkemik-suyu.jpg

Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk suyu için ;
  • 5 adet tavuk but
  • 1 adet defne yaprağı
Et suyu için;
  • Aslında et haşlama suyunu da kullanabilirsiniz eğer yok ise 200 gram et
Kemik suyu için;
  • 3-4 adet ilikli kemik ( hayvanın diz bölgesi olursa daha iyi olur.)

Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk suyu için; butları güzelce yıkayalım ve kurulayalım. Eğer ki düdüklü kullanmıyorsanız 1 buçuk 2 saat tencerede defne yaprağı ile beraber kaynatalım.
  2. Düdüklü kullanıyor iseniz 45-60 dakika kaynattsak yeterli olur.
  3. Et suyu için; ben genelde et haşlaması yapıyorsam ondan ayırırım oda bir saat kadar kaynamış oluyor çünkü.
  4. Kasaptan et alırsanız çok almanıza gerek yok. Haşlamalık etler satılıyor.
  5. Etleri güzelce yıkayalım temiz su çıkana kadar. 1 ile 2 arası haşlamak yeterli olur.
  6. İlikli kemik suyu; kemikleri yıkandıktan sonra tencere yada düdüklüye alalım.
  7. Kemiklerinizi aslında ne kadar çok kaynatırsak o kadar iyi minimum 3-4 saat kaynatalım ben sabahtan koyuyorum akşama kadar tencerede iliği çıkana kadar kaynatıyorum.
  8. Kemikleri gaslarken sıcak şu ilave edebiliriz suyu bitmesine yakın.
  9. Kısık ateşte kaynatalım.
  10. Ben sıcağı çıktıktan sonra karton bardaklara koyup buzluğa öyle atıyorum. Porsiyonluk oluyor çünkü.
  11. Ilık kaynadıktan sonra bir gece buzdolabında bekletip öyle porsiyonlayıp dolaba atıyorum. Çünkü üst tabakaya yağı çıkmış oluyor. Ve mutlaka süzerek koyalım şimdiden afiyet olsun. Ve şifa olsun .
Bebeklere Tavuk ,Et,Kemik Suyu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,302Mesajlar
29,566Kullanıcılar
sfdbeleopSon üye
Üst Alt