Beef Stroganoff Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg jülyen doğranmış dana bonfile
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 paket mantar (400 gr)
- 1 su bardağı et suyu
- 2-3 adet kornişon turşu
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket krema (200 ml)
Beef Stroganoff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya aldığımız zeytinyağı ısınınca oda sıcaklığındaki etler tavaya alınır.
- Yüksek ateşte kavrulur, bir yüzü pişene kadar dokunulmaz.
- Kızardıktan sonra maşayla başka yüzü çevrilir, bu yüzü de pişip et suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su ek edilir, kısık ateşte pişmeye bırakılır. (tavsiye: et sert olup pişmezse düdüklüde pişirip kullanabilirsiniz. )
- Pişip suyunu çeken et bir tabağa alınır, birebir tavaya tereyağı konur.
- Piyaz doğranan soğan kavrulur, pişmeye yakın rendelenmiş sarımsaklar ve iri doğradığımız mantarlar eklenir.
- Yüksek ateşte kavrulur, mantarı ekledikten 5 dakika kadar sonra pişen et, jülyen doğranan kornişon, tuz ve karabiber ek edilir. (ben kornişonu yemeğin içinde sert kalmasın diye son basamakta değil, bu safhada eklemeyi tercih ediyorum. )
- Yemek, 1 su bardağı sıcak et suyu ekledikten sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince 1 yemek kaşığı un ve krema ek edilir.
- 5 dakika kadar da bu formda piştikten sonra altı kapatılır. Ben patates püresiyle servis ettim, pilav ya da makarna da tercih edilebilir. Afiyet olsun.