Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beef Stroganoff

Beef Stroganoff
0
21

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Beef Stroganoff Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg jülyen doğranmış dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket mantar (400 gr)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema (200 ml)

Beef Stroganoff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavaya aldığımız zeytinyağı ısınınca oda sıcaklığındaki etler tavaya alınır.
  2. Yüksek ateşte kavrulur, bir yüzü pişene kadar dokunulmaz.
  3. Kızardıktan sonra maşayla başka yüzü çevrilir, bu yüzü de pişip et suyunu çekince 2 su bardağı sıcak su ek edilir, kısık ateşte pişmeye bırakılır. (tavsiye: et sert olup pişmezse düdüklüde pişirip kullanabilirsiniz. )
  4. Pişip suyunu çeken et bir tabağa alınır, birebir tavaya tereyağı konur.
  5. Piyaz doğranan soğan kavrulur, pişmeye yakın rendelenmiş sarımsaklar ve iri doğradığımız mantarlar eklenir.
  6. Yüksek ateşte kavrulur, mantarı ekledikten 5 dakika kadar sonra pişen et, jülyen doğranan kornişon, tuz ve karabiber ek edilir. (ben kornişonu yemeğin içinde sert kalmasın diye son basamakta değil, bu safhada eklemeyi tercih ediyorum. )
  7. Yemek, 1 su bardağı sıcak et suyu ekledikten sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  8. Suyunu çekince 1 yemek kaşığı un ve krema ek edilir.
  9. 5 dakika kadar da bu formda piştikten sonra altı kapatılır. Ben patates püresiyle servis ettim, pilav ya da makarna da tercih edilebilir. Afiyet olsun.
Beef Stroganoff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,909Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt