teknolojiuzmani
FD Üye
Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
Izgara kelebek için
- 4 parça tavuk kelebek( marketlerde var mı bilmiyorum, ben kendi tavukçum dan alıyorum.her tavuktan 1 tane çıkan ama aşırı lezzetli olan bir bölümü)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
- 2 orta boy patlıcan
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Beğendili Izgara Kelebek (Nefis Tava Patates Eşliğinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba yoğurt, salça, zeytinyağ ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kelebekleri tek tek sosa bulayıp bir kaba alıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Beğendi için patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp bir kaç yerinden delip közlüyoruz.
- Közlenen patlıcanları bir kesme tahtasına alıp küçük parçalar halinde kesiyoruz.
- Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayalım.
- Yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip ocağa alalım.
- Isınan tavaya patateslerimizi dizelim.
- Üzerlerine sadece tuz gezdirip kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye bırakalım. Bir tarafı kızaran patatesleri aynı işlemi diğer taraflarını da uygulayalım.
- Yapışmaz tava (tost makinasına da yerleştirebilirsiniz. ) tavukları sıralayıp orta ateşin biraz altında arkalı önlü pişirelim.
- Tavaya hiç yağ eklemeyelim çünkü etlerimiz soslu olmasından dolayı ihtiyaç yok yapışmayacaktır.
- Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
- Yağ eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında yavaş yavaş sütü ilave edip devamlı karıştırıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelen beşamel sosa tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
- En son patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz. Yaklaşık 5 dk ara ara karıştırıp altını kapatıyoruz.Hafif ama bir o kadar da lezzetli bir menü oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun.