resimli Beğendili Kebap Tarifi
Beğendili Kebap nasıl yapılır
Malzemeler:
400 gram kuzu eti
3 tane domates
4 tane biber
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 yemek kaşığı, salca
sıvıyağ
tane karabiber, tuz
su
imagesbegendilikebaptarifiresimli5ad42019ab0e0
Beğendisi icin:
6 tane patlıcan
4 yemek kaşığı, un
2 cay fincanı, sut
100 grkaşar peyniri
muskat
tuz, karabiber
sıvıyağ
Beğendili kebap Tarifi:
Oncelikle, patlıcanları yıkayalım ve fırın tepsisine alalım, 170 derecelik ısıda, pişmeye bırakalım
Bir orta boy tencereye eti alalım, etler suyunu salıp cekene kadar kavuralım Uzerine sıvıyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavurmaya devam edelim Sonra sırası ile, ince doğranmış sarımsağı, salcayı alalım karıştırmaya devam edelim Defne yaprağı, tane karabiberi ilave edelim, suyunu ayarlayıp etleri pişmeye bırakalım Etlerin pişmesine yakın, yıkayıp doğradığımız domates ve biberi ilave edelim, biber ve domatesler olene kadar pişirelim son olarak, tuzunu ayarlayalım bir kac dakika pişirip ocaktan alalım
Biz bu arada, beğendisini hazırlayalım Kozlenmiş patlıcanların kabuklarını ayıralım, kucuk kucuk doğrayalım Bir tavaya yağı alalım, unu ilave edelim birkac dakika kavuralım Patlıcanları ilave edelim karıştırarak biraz pişirelim Sonra sırası ile sutu, muskatı, tuzu ve karabiberini ayarlayalım karıştırarak kıvama gelmesini bekleyelim Son olarak kaşar peyniri rendesini katalım karıştırıp servis tabağına alalım Uzerine eti alalım ve servise sunalım Afiyet olsun
Beğendili Kebap nasıl yapılır
Malzemeler:
400 gram kuzu eti
3 tane domates
4 tane biber
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1 yemek kaşığı, salca
sıvıyağ
tane karabiber, tuz
su
imagesbegendilikebaptarifiresimli5ad42019ab0e0
Beğendisi icin:
6 tane patlıcan
4 yemek kaşığı, un
2 cay fincanı, sut
100 grkaşar peyniri
muskat
tuz, karabiber
sıvıyağ
Beğendili kebap Tarifi:
Oncelikle, patlıcanları yıkayalım ve fırın tepsisine alalım, 170 derecelik ısıda, pişmeye bırakalım
Bir orta boy tencereye eti alalım, etler suyunu salıp cekene kadar kavuralım Uzerine sıvıyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim kavurmaya devam edelim Sonra sırası ile, ince doğranmış sarımsağı, salcayı alalım karıştırmaya devam edelim Defne yaprağı, tane karabiberi ilave edelim, suyunu ayarlayıp etleri pişmeye bırakalım Etlerin pişmesine yakın, yıkayıp doğradığımız domates ve biberi ilave edelim, biber ve domatesler olene kadar pişirelim son olarak, tuzunu ayarlayalım bir kac dakika pişirip ocaktan alalım
Biz bu arada, beğendisini hazırlayalım Kozlenmiş patlıcanların kabuklarını ayıralım, kucuk kucuk doğrayalım Bir tavaya yağı alalım, unu ilave edelim birkac dakika kavuralım Patlıcanları ilave edelim karıştırarak biraz pişirelim Sonra sırası ile sutu, muskatı, tuzu ve karabiberini ayarlayalım karıştırarak kıvama gelmesini bekleyelim Son olarak kaşar peyniri rendesini katalım karıştırıp servis tabağına alalım Uzerine eti alalım ve servise sunalım Afiyet olsun