Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beğendili Köfte

Beğendili Köfte
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
begendili-kofte.jpg

Beğendili Köfte Tanımı İçin Gereçler


Köftesi İçin
  • Yarım kilo orta yağlı dana kıyma (İnce çekim)
  • 1 adet orta uzunluk soğan (Rendelenmiş yahut rondodan çekilmiş )
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
Beğendisi İçin
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 adet patlıcan
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
  • Biraz kaşar peyniri

Beğendili Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Köftesi için tüm gereçleri yoğurma kapına alıp güzelce yoğuralım. 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp hafif elimizi sıvı yağ yardımıyla uzun haller verelim.
  2. Buzdolabında dinlendirelim. Isınmış döküm tavada kızartalım. Olağan tavada az yağlı bir halde kızartabilirsiniz.
  3. Beğendisi için patlıcanları 250 derecelik fırında közleyelim. Ya da ocakta ya da mangalda ( Ben geçen akşam mangal yakılınca değerlendirdim ) patlıcanları soyup doğrayalım.
  4. Tereyağında unu hafif kavuralım. 2 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım hafif kıvam almaya başladıktan sonra patlıcanları ekleyip süratlice karıştıralım.
  5. Kaşar peynirini de ekleyip karıştırmaya devam. En son tuz, muskat ve azıcık karabiber ile tatlandıralım. Fırın kabına beğendiyi dökelim üzerine köfteleri dizelim.
  6. Biber ve domates ile süsleyebilirsiniz. Fırına atmadan evvel 1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırıp gezdirin. Isınmış fırına gönderip iki fokurdatalım. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt