
Beğendili Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- Yarım kilo orta yağlı dana kıyma (İnce çekim)
- 1 adet orta uzunluk soğan (Rendelenmiş yahut rondodan çekilmiş )
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 5 adet patlıcan
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
- Biraz kaşar peyniri
Beğendili Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köftesi için tüm gereçleri yoğurma kapına alıp güzelce yoğuralım. 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp hafif elimizi sıvı yağ yardımıyla uzun haller verelim.
- Buzdolabında dinlendirelim. Isınmış döküm tavada kızartalım. Olağan tavada az yağlı bir halde kızartabilirsiniz.
- Beğendisi için patlıcanları 250 derecelik fırında közleyelim. Ya da ocakta ya da mangalda ( Ben geçen akşam mangal yakılınca değerlendirdim ) patlıcanları soyup doğrayalım.
- Tereyağında unu hafif kavuralım. 2 su bardağı sütü ekleyip karıştıralım hafif kıvam almaya başladıktan sonra patlıcanları ekleyip süratlice karıştıralım.
- Kaşar peynirini de ekleyip karıştırmaya devam. En son tuz, muskat ve azıcık karabiber ile tatlandıralım. Fırın kabına beğendiyi dökelim üzerine köfteleri dizelim.
- Biber ve domates ile süsleyebilirsiniz. Fırına atmadan evvel 1 yemek kaşığı tereyağını tavada kızdırıp gezdirin. Isınmış fırına gönderip iki fokurdatalım. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.