Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça

Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bekletmeden-yapilan-yumusacik-mayali-acma-ve-pogaca.jpg

Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin
  • 1 paket kuru instant maya yada yarım paket yaş maya
  • 1 adet yumurta ( akı ve sarısı başka eklenecek)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5-3 su bardağı un ( denetimli ekleyin hamur hafif ele yapışacak yumuşak kıvamda olacak)
Arası için;
  • İsteğe nazaran tereyağı yada margarin ( ben hamuruna koyduğum için sürmedim)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kaba ılık sütü ve tereyağını koyup karıştıralım yada elimizle hafif karıştıralım.
  2. Sonrasında kuru maya ve toz şekeri koyup karıştıralım.
  3. Yumurtanın akını ve sarısını farklı ekleyelim.
  4. Sıvı yağı ve tuzunu koyup yeniden karıştıralım.
  5. En son unu denetimli bi formda ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.
  6. Hamur hafif ele yapışacak kıvama gelmişse çabucak hamurdan kesimler alıp eşit bezeler oluşturup tezgah yada masa üzerinde elimizle biraz açıp isteğe nazaran tereyağı sürüp bildiğiniz klasik açma biçimini verin.
  7. İsterseniz hamurun yarısını poğaça yapıp yağlı kağıt serilmiş yada hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp ,isteğe nazaran susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bi halde üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini pak bir bezle kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  10. İlk sıcaklığı geçen açma ve poğaçaları afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin.

Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.

Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mayalı Üzere Yumuşacık Mayasız Poğaça (Bu Tanımdan Şaşmayın) Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt,1 çay bardağı sıvı yağı,2 adet yumurta akı (Sarıları üzeri için)50 gram oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşamış tereyağı yada margarin,3 yemek kaşığı dolusu yoğurt2 yemek kaşığı dolusu toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kaynar sıcak süt yada suYarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı oda ısısında su yada süt1 paket yaş maya yada 1 paket kuru maya2 yemek kaşığı toz şekerYarım su bardağı süt kreması yada taze...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Beklemeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Poğaça (Çocukların Okul Beslenmesi İçin) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kaynar sıcak su1 su bardağı sıvı yağı1 su bardağı oda sıcaklığında bekletilmiş süt2 paket yaş maya ( mayanın çok olması gözünüze gelmesin un miktarı fazla olduğundan kesinlikle maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Süratli Mayalı Açma Tanımı (Saatlerce Beklemek Yok Artık) İçin Gereçler 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin yada tereyağı1 su bardağı ılık süt yada ılık su1 paket dr oetker süratli maya1 yemek kaşığı dolusu toz şeker2 yumurta (1 adedinin üzeri için ayırın)4, 5-5 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Hızlı Mayalı Yumuşacık Puf Poğaça (Çocuklar Çok Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta (Sarısını üzerine sürmek için ayırın)1 tatlı kaşığı dolusu toz şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 paket hızlı mayalı instant kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt