Belen Tava (Hayatımda Yediğim En Lezzetli Tava) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşından biraz daha ufak kırmızı et
- 4 yemek kaşığı özü çıkarılmış kuyruk yağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Belen Tava (Hayatımda Yediğim En Lezzetli Tava) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben öncesinde kuyruk yağını doğrayıp tencere eriterek posasını ayırıp kalan kısmını kavanozlayıp kuyruk yağının özünü çıkarıyorum böylelikle kuyruk yağının ağır kokusu olmuyor ve tane tane yemeğinizin içinde yer almıyor, tereyağı gibi sürülebilir bir kıvam alıyor ve et yemeklerinize aşırı aşırı bir lezzet veriyor.
- Bütün malzemeleri doğrayarak bir kap içerisine alıp üzerine 1 su bardağı suyla açtığımız salçamızı ilave ediyoruz.
- Baharatlarımızıda ekleyerek harmanlıyoruz ve pişireceğiniz fırın kabına yerleştiriyoruz.
- Üzerine özünü çıkardığımız kuyruk yağındanda aralıklarla koyuyoruz.
- Tepsinizin ölçüsünde kestiğiniz fırın kağıdını muslukta ıslatıp elinizde sıkarak fazla suyundan kurtulduktan sonra tepsinin üzerine seriyoruz.
- 180 °fırında yaklaşık bir buçuk saat pişiriyoruz.
Belen Tava (Hayatımda Yediğim En Lezzetli Tava) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.