Belen Tava Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg dana kuşbaşı
- 4 adet sivri biber
- 4 diş sarımsak
- 2 adet iri sulu domates
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kimyon
- 1 su bardağı su
- Sıvıyağ
Belen Tava Tanımı Yapılışı
- Evvel biberleri, sonra sarımsak ve soğanı doğruyoruz.
- Bunları biraz karıştırıp üzerine eti ek ediyoruz.
- Etin üzerine tuz, karabiber, kimyon, kekik ve toz kırmızı biber koyup karıştırıyoruz.
- Konserve yaptığımız domateslerden(yaklaşık yarım kavanoz) ek ediyoruz.
- Hepsini karıştırıp, yarım su bardağı kadar su koyup fırına veriyoruz.
- Fırında 240 derecede 30-35 dakika ortasında pişiyor. Denemenizi tavsiye ediyoruz????.