Belen Tava Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet kuru soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir avuç dolusu kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- Tuz, pulbiber, kekik, kimyon
Belen Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırın kabına kuşbaşı doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ekleyin.
- Baharatları, kuyruk yağı, sıvı yağ, salça ve suyu ek edin karıştırın.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatıp 200 derece fırında yaklaşık 1. 5 saat denetimli pişirin.