Belen Tava Tanımı İçin Gereçler
- 500 kuşbaşı et
- 3 domates
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 100 gram tereyağı
- Tuz
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sebzelerimizi hazırlayalım, kabuklarını soyduğumuz domatesi küp küp doğrayalım. Öteki tüm sebzelerimizide yemeklik doğradıktan sonra pişirme kabımıza alalım.
- Etimizide ek ettikten sonra üzerine pul biber, kekik, karabiber, tuz ekleyip bütün materyalleri güzelce karıştıralım.
- Sıcak suyumuza domates salçası ekleyip karıştıralım. Daha sonra salçalı suyumuzu yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Son olarak tereyağınızdan küçük kesimler alarak yemeğimizin üzerine koyalım.
- Belen tavamızı evvelden ısıttığımız 200 derece fırında pişmeye bırakalım. Yemeğimizin pişerken kurumaması için orta ara fırının kapağını açıp karıştıralım. Belen tavamız servise hazır???????????? Afiyet olsun ????.