
Beli Kırık Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Domates
- Yeşil biber
Beli Kırık Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyalım, ikişer parmak genişliğinde tamamen kopmayacak şekilde keselim. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim üzerini ve aralarını sıvı yağ sürelim.
- Köfte için; soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim, diğer malzemeleri de katıp güzelce yoğuralım yuvarlak yassı köfteler yapalım.
- Patlıcanları dizdiğimiz tepsiye köfteleride yerleştirelim üzerlerine sıvı yağ sürelim. 180 derecelik fırında kızartalım 20 dakika kadar.
- Fırından çıkarınca köfteleri patlıcanın kesik yerlerine yerleştirip borcama dizelim. Domates ve biber dilimleri ekleyip, üzerine 1 su bardağı sıcak suda özediğimiz salça ve tuz karışımını üzerine dökelim, yağlı kağıt ıslatıp üzerine kapatalım.
- 200 derecelik fırında 25 dakika pişirelim. Sonrasında yağlı kağıdı üzerinden alıp 20 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Beli Kırık Patlıcan Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı