
Beli Kırık Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet orta uzunluk patlıcan
- Yarım kilo kuzu kıyma
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 4 adet kırmızı biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Beli Kırık Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları yağda kızartalım. (Ben kestim haldeki üzere siz isterseniz bütün kızartın.)
- O soğumaya dursun iç harcı yapalım.
- Soğanlara küp küp doğrayalım etle bir arada pişmeye bırakalım üzerine 1 adet domatesi, 1 adet biberi, 1 tutam maydanoz baharatları salçasını koyalım güzelce pişsin.
- Patlıcanları ortadan ayıralım iç harcı içine yerleştirelim.
- Her birine 2 tatlı kaşığı dolusu koydum ben. Sonra üzerine salçası sos yapalım 180 derecelik fırına verelim.
- Salçalı sos da 1 tatlı kaşığı domates salçasını şu da ezin o kadar. 15 ile 20 dakika ortası pişecek afiyet olsun.