Ben Affleck, müellifliğini ve direktörlüğünü yapacağı, velev başrolünde de Batman olarak oynayacağı The Batman sinemasından neden uzaklaştığını açıkladı.
Sıradanda The Batman sineması Justice League sonrasında geçen vukuatları anlatan bir solo sinema olacaktı. Fakat Justice League'in nasıl felaketle sonuçlandığı hepinizin malumu, senaryosu baştan yazıldı, bir güruh sahnesi baştan çekildi, Zack Synder girişimden ayrılınca alanı Avengers direktörü Joss Whedon ile dolduruldu. Ancak sonuçta ortaya düzgün bir sinema çıkmadı. Affleck de nihayet bu DC sinemasında yaşadığı tecrübenin, Batman rolünde devam etmeme ve kendi solo sinemasından vazgeçme kararının en önemli sebebi olduğunu açıkladı.
New York Times'a konuşan Affleck, The Batman'in senaryosunu yazmış olduğunu lakin sonra bir arkadaşının tavsiyesi üzerine sinemaya devam etmemeye karar verdiğini söylüyor. "Bir arkadaşıma The Batman senaryosunu gösterdim. Senaryonun çok güzel olduğunu, lakin birebir şeyleri yaşarsam (Justice League'den bahsediyor) kendimi ölene kadar alkole vereceğimi düşündüğünü söyledi" demiş Affleck.
Ben Affleck daha evvel de alkol bağımlılığı geçirmiş ve rehabilitasyona katılmış bir isim. "Uzun devrandır alkolu ölçülü biçimde kullanıyorum. Devrinde evliliğim beğenilmeyen gitmeye başladığında git gide daha çokça içmeye başlamıştım, bu da daha çokça sorun yaratmıştı" diyor ünlü aktör. Binaenaleyh kendisini gerilime sokacak, yine alkole sarılmasına neden olabilecek şeylerden uzak durmak istediği de çok açık.
Affleck ayrılma kararı aldıktan sonra The Batman çalışmaları devam etmiş ve Batman rolüne Robert Pattinson getirilmişti.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.