Ben Kayra'ya baba istemiyorum 1548610164 1548610164 benkayrayababaistemiyorum5c4dea796cd53benkayrayababaistemiyorum5c4dea796cd53 http:wwwhaberturkcomgaleriler981375k O, çocuğunu magazin malzemesi yapmadı Tam bir yıl gözlerden uzakta büyüttü Hepimiz Kayra Bebek’i birinci yaş gününde aşina Leyla Bilginel ile ‘Amazon’lar değin istikrarlı davranışı, hamileliği ve anneliği ilgili söyleştik Daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflarını da ilk önce bizimle paylaştı Biz Kayra’ya aşık olduk! Onun tatlılığını size anlatmamız mümkün yok! Fazla fazla, güler yüzlü, uyumlu ve mutlu bir bebek Tıpkı annesi Leyla Bayan gibi… Zerin Hanım’ın stüdyoda çekim telaşımız sürerken Kayra tıpış tıpış ortalarda dolanıyor, hepimize gülücükler dağıtıyordu Hepimiz Kayra fan’larıyız artık! Hatta Ertesi gün dergide birbirimize onu çok özlediğimizi söyledik Bu sevimli çocuk ve cesur annesinin fotoğraflarına bakınca siz de bize adalet vereceksiniz Söyleşimiz de çok doymuş batmış ve şen oldu Hepinize iyi eğlenceler… Kayra çok güzel ve mutlu bir bebek Anlamı nedir Leyla Hanım? Allah’ın lütfu, Allah’tan gelen iyilik anlamına geliyor Onun sizin yaşamınızdaki önemi büyük kuşkusuz Size getirdiği şansın dönmesi neler? Anne olduktan sonradan hayata bakışınızda neler değişti? Annelik içgüdüsel olarak duyarlılığımı artırdı Annemin bana söylediği “Anne olunca beni anlarsın sözünü sonunda anladım! Onun haricen bir şey değişmedi Çocuğum olmadan önce hayatım nasılsa şimdi de o kadar Hayatın içinde, matematiği dürüst kurmuşsan taşları dizdiysen hayat adi seyrinde devam ediyor Natürel oysa daha uçarıysan, daha özgürsen birazcık duruluyorsun fakat bunlar insanı hep olumlu biçimde etkiliyor Evet, çocuk ciddi yükümlülük lakin kendi hayatını da yaşamalısın Seyahat etmeyi fazla severim Ben yeniden seyahatlere gidiyorum mesela Mutlu anne mutlu evlat çağrıda bulunmak! Anne mutsuzsa dünyayı verse de o çocuk mutlu olamaz Önce kendimize iyi bakmalı, psikolojimize dikkat etmeliyiz Evet, sanırım bir takım anneler tüm yaşamını çocuğuna endeksleyebiliyor… Fazla doğru Boşluktaki anneler aniden çocuk hayatına girince tüm hayatını ona endeksliyor Daha Sonra da kendine ayıracak 5 dakika bulamamaktan yakınıyor Bu ‘hava boşluğunu’ kendisine yaratması lüzumlu diye düşünüyorum Kayra yürümüyor, koşuyor! Nasıl bir bebektir? Kayra 9 aylıkken ‘bay bay’ dedi 11 aylıkken de yürüdü Fazla hareketli Fakat çok da huzurlu bir çocuk Bütün gün beraberdik, işte gördünüz Acıklı, mutsuz bir çocuk değil Kendine yetebiliyor Tam da bu sırada Kayra bebek alnını vurdu Siz ise gayet sakin davrandınız Gerçekten korktuğunuz yüzünüzden anlaşılıyordu fakat çok büyük tepki vermediğiniz için Kayra da oynamaya devam etti… Evet, hatta acilen de kendi kendine yetebilmesinden söz ediyorduk Gördünüz işte alnını çarpıp düştü ve kaldığı yerden oynamaya devam etti… Annemler ve kız kardeşimin tutumu daha bambaşka Onlar fazla korumacı yaklaşıyor Natürel ama ben de korumacıyım lakin ona bunu yeteri değin hissettiriyorum Çünkü Kayra babasız büyüyen bir çocuk ve bana fazla tabi Tabi olması tabii ama fazla hoş ama bana bağımlı olmasını istemiyorum Kayra 1 yaşında ve birincil defa hasta oldu Soğuk almış olmalı birazcık öksürüyor ve ateşi çıktı geçen akşam Onun haline annesi olarak çok üzülüyorum tabii lakin bilerek bu döneminde kendimi uzak tuttum örneğin Evet, natürel ki yanındaydım Onu sevdim okşadım lakin dediğim gibi yeteri kadar İleride kendi sorunlarıyla kendi başa çıkabilmesi için bunu yapmam şart Enerjik biri olmasını istiyorum Kalbinde, benim annesi olarak onun için öleceğimi bilsin lakin “Kendi ayaklarım üstünde durmalıyım cesaretini her zaman taşısın Nasıl bir gebelik yaşadınız? Ilk üç ayım çok zorlama geçti ama inanın, şu lahza imkanım olsa yeniden gebe kalırım O dokuz aydan çok keyif aldım Midem bulanmadı Kokulara hassasım buna rağmen midem bulanmadı Ilk 3 aydan sonra fazla rahattım Aşermek bel ağrısı uyku uyumak… 31 yaşındayım Sinemadan çıkıp doğuma gittim id Alerjik astımım çıktı Bağışıklık sistemim zaten zayıf olduğu için tüm hastalıklar üst üste geldi Ama gerçi her şeye karşın o dokuz ayı doymuş doymuş yaşadım Hepimiz biliriz ama doktorumun da söylemesi üstüne etimi sütümü hiç ihmalkârlık etmedim O yüzden fazla şükür Kayra’nın kemik yapısı fazla enerjik Kayra doğduğunda kafasını kaldıran ve poposunun üstüne oturabilen bir çocuktu Kaç kilo aldınız hamileliğinizde? Ben 24 kilo aldım Öyle mi, biz hiç anlamadık üstelik televizyon şişman gösterir bilirsiniz… Evet böylece… Hemen eski halimden 1 kilo fazlayım 55 ay emzirdim Süt yapsın diye geceleri kalkıp bulgur pilavı falan yedim! Fiilen her şeyden yedim Hamileyken kendi kendime “Kaç kez bu ayla geleceğim dedim Beynime de sürekli “Kaç kilo alırsam alayım eski halime geleceğim mesajını verdim 3 ay sonradan da eski kiloma kavuştum Aynaya baktığımda da o halimi de çok sevmiştim biliyor musunuz! Görüntümden hoşnut olmam da bu değin basit kilo vermemi sağladı diyebilirim Sezaryen doğumdu yok mi? Evet, fakat adi doğum için fazla uğraştım 2 gün doğum sancısı yaşadım 135 sancıyla gittim 180’e değin çıktı Hatta doktorum metanetime fazla şaşırdı Artık doktorum “Leyla çok uzun zaman kasılıyor, zarar verebilir, sezaryenle alalım deyince ilk kez o zaman ağladım Neyse ki sorunsuz bir doğum yaptım Güya epidural yaptırdık Doğum anına hiç acele ile geri gitmek isterdim, olağanüstü bir şey Bizim doğumevi nikah evi gibiydi Büyük bir sevinçle karşıladık Zaten derhal anlatırken gözlerinizdeki o coşkuyu görebiliyoruz teşekkürler… Sakin ve artı tek tek yaradılışınız var, bu Kayra’veya geçiyor mu sizce? Gördüğümüz kadarıyla çok mutlu bir bebek, ileride de olaylara olumlu yanlarından bakmayı sizden öğreneceğe benziyor… Çocuğa karnındayken verdiğin enerji geçiyor bundan başka natürel tek başıma olmamın rahatlığını yaşıyorum Kimseye “Bu senin yüzünden Bunu sen bana yaptın diyemiyorum, tartışma edemiyorum (gülüşmeler) Ben bundan başka Kayra’ya hamileliğimde müzik fazla dinlettim Bebekliğinden beri müzikle de iç içe büyüyor Huy ve davranışlar biraz da genlerle geçermiş Sizin Kayra’da gördüğünüz kişilik özellikleriniz var mı? “Aynı ben dediğiniz oluyor mu? bir kere benim bebekliğimin aynısı Ben ilkokul 3’e dek sapsarı saçlıydım Annemler senin erkek halin diyor İlkokul birinci sınıfta öğretmenim hatta “Ay ne hoş bir tutam alayım altın saçından da kuyumcuya bozdurayım demişti Ben de kafamı tuta tuta eve gitmiştim Kimse saçımı kesip bozdurmasın diye… Huyu da bana fazla benziyor İkimiz de fazla hareketliyiz Tepkilerindeki kesinlik ve uykuyu sevmemesi de bana fazla benziyor O da uykuyu fazla sevmiyor dedim fakat yeniden Maşallah kendi gelişim çizgisinden 2 bölüm önde ilerliyor Karya’nın yemekle arası nasıl? İştahsız bir çocuk Ben pimpirikli bir anne değilimdir lakin yemek konusunda çok titizim Yoğurdunu kendim yapıyorum Benim irademden çıkana dek onu fastfood’tan uzaktan tutacağım Ben ekmeği fazla seviyorum Kayra da ekmeği fazla seviyor, kuru kuru ekmek yemeye bayılıyor Bebeğinizin hayatını her anne gibi ince ince düşünüp şekillendiriyorsunuz… Peki, Kayra’nın ileride mesleği ile ilgili düşünceleriniz var mı? Sizin gönlünüzden geçen bir iş… samimiyetle söylüyorum hiçbir meslek yok! At yarışı gibi hazırlanan çocukların ailelerine de çok kızıyorum Bu çocukların geleceği böyle düşünülmez Soy gidiyor, yüzmeye gidiyor, oradan çıkıyor, bale gidiyor, oradan oraya koşuşturup duruyor… Sahiden hobi olarak yaptığı bu aktivitelerden o da keyif alamıyor Bu dek yoğunluğa lüzum değil Çocuk zaten eğilimlerini vakit içinde kesin eder Bu dek telaşa ne lüzum var? Pedagoglardan da öneriler alınabilir Benim Kayra ile ilgili tek yerine getirmek istediğimse, ona iki tanıdık olmayan dili çocukluğundan itibaren öğretebilmek Seneye İngilizce ve İspanyolca konuşan bir dadı tutmayı düşünüyorum Bu iki dili anadili gibi öğrensin sonradan isterse üniversite okumayıp balıkçılık yapabilir Bu da kabulüm… Gerçekte mi? Evet, tabii Ben ona bu özgürlüğü sunuyorum lakin bu özgürlüğün içinde kendi iradesiyle anne ben bilim adamı elde etmek istiyorum ya da siyasete atılıp ülkem için çalışmak istiyorum derse natürel ama ona da fazla sevinirim üstelik üniversite okumasını o okul havasını teneffüs etmesi için isterim Ben işletme okudum ama oyunculuk yapıyorum Lakin yine de üniversite okumaktan çok memnunum Dediğim gibi o atmosferin, öğrencilik yıllarının keyfini içeri almamak da farklı hoşgörü… Fakat yineliyorum bana sırtında bir sırt çantasıyla gelip “Ben dünyayı dolaşmak istiyorum derse de kabulüm O iki dili anadili gibi biliyor olması onun nasıl olsa sırtını yere getirmez Mutlu olması benim için her şeyden fazla önemli Yeni projeleriniz var mı? Bunu size söyleyen fazla olmuştur tam bir sinema yüzüsünüz, bir sinema filminde oynamayı düşünüyor musunuz? Bütün yönetmenler de böyle söylüyor Başlıca manâlı olan bu beğenilerin işe dönüşmesi Sinema bambaşka dizi gibi yok Daha devamlılık yazarken kafalarda şahsiyet canlanıyor Biraz baht gibi geliyor bana Ben oynamayı çok isterim tabii, çünkü beyaz perdenin büyüsü başka Bu konuda mütevazı elde etmek istemiyorum Ben iyi bir oyuncuyum Bu sene benim senem olacak Beyazperdede kendimi göreceğim Kendinize bu değin güvenince ve olumlu bakınca eminiz bu da olacaktır Peki, diziler… Yeni sezonda birkaç proje var “Parstaki Süreyya’da çok iyi bir meslek çıkardım böylece yukarıdaki bir karakterden sonra yeni projeyi çok dikkatli seçmeliyim Bu konuda çok alıngan olduğunuzu biliyoruz ama yerinde bir proje olursa oğlunuzla birlikte yer almayı düşünür müsünüz? Ben çok içi dışı bir biriyimdir Örneğin Kayra’nın doğum gününe de ne özellikle gazetecileri çağırdım ne de gelenleri geri gönderdim Gelenleri de geri göndermek de bundan böyle bana kabaca geliyor İnanır mısınız esas haberlerden bile aranıldık Ama ben bu nesil evvelden planlanmış işlerde almak istemiyorum Görüntülenirsek de çocuğun başını, yüzünü kalıplamak bana komik geliyor Raslantı dolaşırken bizi çekerlerse de dediğim gibi saklanmam Neysem oyum bunun dışında oğlumla ilgili ciddi bir meslek olursa kabul edebilirim Tabii onun hayatını negatif etkilemeyecek, ilerisi için de ona bir hatıra olarak kalabilecek pırıl pırıl, kamera önündeki işleri düşünebilirim Ben sonuçta bu kararla bir çocuk dünyaya getirmedim Fakat bu teklifler, herhangi diğer bir ünlünün çocuğuna da gelebilir Hülya Avşar’ın, Mehmet Ali’nin veya ne bileyim Gülben’in, meşhur diğer birinin de çocuğu olabilir… Allah hepsine ömür versin, neden olmasın Bu konulara fazla girmeyeceğiz fakat… Bizim ve eminiz ancak okurlarımızın merak ettiği birkaç soru var Ilk Kez şuradan başlayalım Kayra’nın babası Fransız… Evet fiilen Kayra tam bir melez Dedesi Fransız, Babaanne Mısırlı Dolayısıyla babası melez Babam Karslı, anne tarafım Erzincanlı Anlayacağınız bir Doğu Batı sentezi… Peki, ileride babasını tanımak isterse? Fazla yıkıntıilginç arkadaşlarım bana diyor ama “Senin çocuğun bunu sana belirlenmiş sormaz, merak etme! Onu yetiştirmede fazla doğru gidiyorum Allah yanıltmasın… Kayra, “Ben nereden geldim, niçin benim hikayem bambaşka? gibi sorulara çok takılan bir çocuk olmayacak Şükretmeyi haberdar olan bir çocuk olsun, en büyük dileğim bu Varlığının kıymetini bilsin bir de onu biraz büyüyünce uyumlu olarak yetimhanelere götüreceğim Yetim çocukların hayatlarına sokacağım Nasıl hayatlar olduğunu bilsin Ben defalarca söylerim, bizler hayata bakıyoruz lakin görmüyoruz İşte ben oğlumun görerek yaşamasını sağlayacağım Evlenmeye karar verirseniz… Ben evlenmem! Evliliğe inanmıyorum Bana sadece eski dönemdeki evlilikler gerçek geliyor Bütün gün sizle birlikte çalıştık fakat ilk kere göz gözeyiz Sevdiğinle, kocanla da göz göze gelmiyorsun! Söyleşimizi okuyanlar lütfen düşünsün, en son ne süre eşleriyle göz göze geldiler? Ben de gözünün içine titreyerek bakamadığım bir adamla evlenmek istemiyorum O imza benim garantim yok Bir kır düğünü isterim lakin imza olmadan Evet, çevremize aşkımızı duyurmak için düğüne ve yüzüğe sembolik olarak ihtiyacımız olabilir Buna varım ama imza bana fazla boşboğaz geliyor Vaktiyle, o tapu gibi cüzdanın içinde bir bedel vardı; bir poliçe yoktu! Bana cümbür cemaat aman ne saçmalamış bu kadın diyebilir ama içinden “Evet haklı diyebilsin lütfen Herkes çocuk için ve erkek ve kadın olarak sırtını birbirine dayamak için evleniyor Fakat birkaç sene sonradan her şey değişiyor Hiçbir değeri kalmıyor ne yazı ama o imzanın Evlik olmasa da aile düzenlemek ister misiniz? Fazla istiyorum tabii Çünkü ben defalarca uzun ilişkilerin kadınıyım İlişkilerimde eşine vefalı, anaç, sahiplenici ve dürüstüm Evde zaman geçirmeyi fazla severim Tüm ilişkilerim daima uzun solukludur Benim için “Bu kadını yakalamak fazla güç, fazla şiddet bir bayan diye düşünebilirler ama dediğim gibi geyşa ruhluyum! Düğmesinden saçına kadar ilgilenirim Fazla seviyorum erkeğimin evimde olmasını… Gebelik öncesi, doğum sonrası derken Kayra 1 yaşında Zaten Kayra fakat 1 yaşına geldiğinde bir şeyler yaşayabilirim diyordum Bakalım ne olacak, hayırlısı… Beynimde bu aralar bir ilişkiyi çağırıyorum fakat biliyorum birazcık geç gelecek, çünkü fazla doğru bir şeyler istiyorum Sürükleyici bir ilişki yaşayacağımı da hissediyorum Eminim Kayra da benim yaşam arkadaşımla barışçıl ve arkadaşça bir ilişki kuracak Ama ona baba demeyecek Ben Kayra’ya baba istemiyorum Önünde bir baba olsun onu misal alsın istemiyorum Kendi kişiliğiyle büyüsün Peki, kardeş düşünüyor musunuz? acilen hiç bilmiyorum lakin benzer kişiden bir tane daha alıp dondurdum Eğer sağlık durumum iyi olursa natürel ancak 23 sene sonradan olabilir Benim Kayra’ya hamileliğim sıhhat durumumdan nedeniyle riskliydi Ama ona bir kardeş isterim Şayet evlat edinebilirim Sağlık sorunlarınızda bir iyileşme oldu mu? Gebelik çok yıkıntıilginç bir şey Benim göğsümde 67 kist vardı 3 kez ameliyat oldum Lakin ürüyordu Kayra’yı emzirmeye başlayınca inanır mısınız bir tane bile kalmadı Yumurtalıklarımda da kist vardı ameliyat oldum Sağ taraf çalışmıyordu Acilen ikisi de canavar gibi! Şayet de şu lahza hamile kalacak durumdayım Doğumdan daha sonra yenileniyorsunuz, işte bu harikulade Belki de sevdiğiniz kişiden Kayra’ya bir kardeş yaparsınız? Fazla güç ama inşallah, olursa niçin olmasın… Benim % 20 gebe kalma riskim vardı ve “Kısmetse Yaradan verir dedim ve oldu Rahatsızlıklar da olunca 30 yaşındayım acaba çocuğum olmaz mı diye düşünüp böyle bir işe giriştim İyi fakat de Kayra’m var Fazla mutluyum Gözünün içine çılgın gibi aşkla bakıp “Evet, ben bu adamdan fazla istiyorum diyebileceğim birinden natürel ancak Kayra’ya kardeş gerçekleştirmek isterim Çocukları fazla seviyorsunuz… Evet, inanın imkanım olsa 3 çocuk daha yapar, 3 çocuk da evlatlık alırım Angelina Jolie’ye bayılıyorum bu konuda Keza doğurup hem evlat edindi, fazla çocuklu mutlu bir yuva kurdu Halkımız samimiyeti fark eder Sizin de samimiyetinizi anladı ve sizi eleştirmedi… Evet, tıpkı böylece Beni destekledikler Bu işin hiç bayan programlarında kavgası, patırtısı olmadı Çocuğumun malzeme olmasına hiç müsade vermedim dahası sanıyorum bu, yaydığınız enerjiyle de alakalı Sokakta anneler, ihtiyar teyzeler beni görüp bağrına basıyor Dürüst olmanın verdiği de bir şey tabii “Ne zinde kadınsın sen Ne kadar çok istedin, Allah sana verdi dediklerinde hissettiğim huzuru anlatmam olası yok Gidip küçük, sızısız, sızısız bir işlem yaptırdım Kimseyle bir tensel temasım olmadı ve sözde o bana Allah’tan bir lütuf gibi geldi, adı gibi Bundan Böyle bunu da kimse eşmesin, kurcalamasın… Son olarak annelerimize ne söylemek istersiniz? Hepsinin çocukları mutlu ve sağlıklı büyüsün