Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bencillik (Egoizm) - Bencillik (Egoizm) nedir

Bencillik (Egoizm) - Bencillik (Egoizm) nedir
0
93

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bencillik (Egoizm),Bencillik (Egoizm) nedir, Bencillik nedir,Bencillik nedemektir,
Egoizm nedir, Egoizm,

Bencillik (Egoizm) : İnsan eylemlerinin kokeninde “ben sevgisi vardır Ahlak ise insanın kendini koruma gudusunun dışa vurulmasından başka bir şey değildir Bu goruşu savunan Thomas Hobbes’a gore, insanda, hayvanlarda olduğu gibi “kendini sevme ve kendini koruma icguduleri vardır Dolayısı ile insan doğası gereği “bencil dir Bencil olan insan her şeyden once kendi “cıkar ını duşuneceğinden evrensel bir ahlak yasası yoktur

Similar threads

Egoistlik (Egoizm),Bencillik (Kendini Beğenmişlik) nedir, Bencillik nedir,Bencillik nedemektir, Kendini Beğenmişlik nedir, Egoizm, Egoistlik (Bencillik) : İnsan eylemlerinin kökeninde “ben sevgisi vardır Ahlak ise insanın kendini koruma güdüsünün dışa vurulmasından başka bir şey değildir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Modern zaman hastalığı olarak da tanımlayabileceğimiz bencillik, toplumdan aile içine kadar inmiş ve çoğumuzun şikayet ettiği bir davranış biçimi halini almıştır Bu yazıyı yazmam için ilham kaynağı olan insan da, bencilliği hastalık seviyesinde yaşayan ve bu yüzden etrafına zarar veren biri…...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
bencillik iki kelıme ınsanları kandırmaya çalısan hep bız dıyenlerdır İSLAM'DA öle insanlar var Değerli kardeşimiz; 1 Bencillik, ben merkezli bir hayat tasavvurudur “BEN tok olduktan sonra bütün insanlar açlıktan ölse bana ne!, “BEN sağlıklı olduktan sonra herkes hasta olsa gam yemem!, “BANA...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Bencillik, karşısındaki insanın düşüncelerini ve ihtiyaçlarını önemsemeden sadece kendi ihtiyaçlarını ve düşüncelerini önemsemektir. Bencillikle kendini düşünme karıştırılmamalıdır. Kendini düşünme davranışı sağlıklı bir davranıştır fakat kendi düşünme , başkalarının ihtiyaçlarını görmezden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Bencil bir insanı bencil yapan nedir bu insanlara karşı ne yapılabilir? Hepimiz bencilliğe olumsuz bir ozellik olarak bakarız Cevrenizde kimi zaman ne arkadaşlarını ne ailesini nede cocuklarını duşunmeden kendi cıkarlarına gore hareket ettiğine inandığınız insanlar vardır Acaba bir an olsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt