Bereketli Açma Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 7.5-8 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim ilave yahut eksiltme olabilir)
- Margarin ya da tereyağı
Bereketli Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, şeker, ılık sütümüzü ve birazda un koyup karıştıralım. On dakika etkinleşmesi için bekleyelim. Sonra öteki materyalleri ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tezgaha alıp yeterlice yoğurup havasını alalım. Elimizle güzelce açalım. Tereyağımızı her tarafına sürelim.
- Bir tarafını ortaya kadar katlayalım. Onun üzerine de tereyağı sürelim. Başka yarım kalan tarafı da yağladığımız hamurun üzerine kapatalım.
- Yarısına kadar tekrar tereyağı sürüp başka yarısını da onun üzerine kapatalım. Tekrar elimizle açalım. İnce şeritler halinde keselim. Şeritlerimizi uzatıp ikiye katlayalım.
- Açma biçimi verelim. 20 dakika tepsi mayası yapalım. Yumurta sarılarımızın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyup karıştıralım.
- Açmalarımızın üzerlerine sürelim. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.