Bereketli Halil İbrahim Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük boy patetes
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet en küçük boy kereviz
- 1 adet küçük boy yeşil biber
- 1 adet küçük boy kapya biber
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1 Türk kahve orta kalınlıkta bulgur
- 1 Türk kahve fincanı yıldız şehriye
- 1 su bardağından bir parmak eksik kırmızı mercimek
- 12 su bardağı su (Normal boyutta su bardağı ile)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber kimyon
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı daha su ekleyebilirsiniz (Çok koyu olmasın)
Bereketli Halil İbrahim Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağı koyalım, rendelenmiş soğanı sarımsağı ekleyelim, 1 dakika karıştıralım. Salçaları ekleyip karıştıralım kabuklarını soyduğumuz patatesi havucu kerevizi katalım iki dakika karıştıralım.
- Sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim yıkadığımız pirinci bulguru mercimeği dökelim karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 35 dakika pişsin, sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğradığımız biberleri katalım karıştıralım.
- 10 dakika daha bu şekilde pişirelim diğer tarafta 1 yemek kaşığı sıvı yağda kısık ateşte şehriyeyi kavurup çorbaya ilave edelim, karıştıralım.
- Tuz, baharatları serpelim, sonra yine 2 su bardağı daha su ilave edelim kısık ateşte 15 dakika daha pişirelim.
- Ocağın altımı kapatalım şehriyeler pişmiş olsun tavaya yağları koyup kızdıralım ocağı kapatalım.
- Naneyi, toz biberi koyup, karıştıralım. Servis tabağına koyduğumuz çorbanın üzerine bir tatlı kaşığı koyalım. Arzuya limonla tüketebiliriz çok lezzetli bir çorba oluyor ben bu şekilde anneannemden gördüm yapıyorum.