Berliner Çikolatalı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un yaklaşık 500 gr
- 100 gr krema
- 120 gr çikolata
- Pudra şekeri veya normal şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ
Berliner Çikolatalı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamur için un hariç malzemeleri derin kapta karıştırın yavaş yavaş un ekleyin yumuşak bir hamur yapın üzerini streçleyin sarın.
- 20 dakika mayalandırın.
- Küçük küçük bezeler alın 15 dakika üstünü örtün bekletin.
- Yağı yüksek ateşte iyice kızdırın.
- Sonra orta ateşe alın bezeleri elinizle yağa koymadan önce biraz genişletip kızgın yağa atın kapağını kapatın kızarsın.
- Arkasını çevirin.
- Kapağı kapatmayın iyice kızarsın.
- Yağdan alın.
- Orta ateşte olsun mutlaka yavaş pişmesi gerekiyor hepsini pişirin.
- İçlerine çikolata doldurun.
- Çikolatayı yapmak için kremayı ısıtın.
- Çikolatayı ekleyip eritin veya reçel marmeletta doldurabilirisiniz.
- Üzerlerine pudra şekerine bulayın mutlaka deneyin çok güzel oluyor ????????????.