Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Berliner (Kreması Dondurma Tadında)

Berliner (Kreması Dondurma Tadında)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
berliner-kremasi-dondurma-tadinda.jpg

Berliner (Kreması Dondurma Tadında) Tanımı İçin Gereçler


Hamur İçin
  • 125 ml süt (Yarım su bardağı)
  • 1 paket yaş maya
  • 60 gram tereyağı (1, 5 yemek kaşığı)
  • 2 yumurta
  • 60 gram şeker (5 yemek kaşığı)
  • 1 tutam tuz
  • 500 gram un (2, 5 su bardağı)
Kreması İçin
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 600 ml süt (3 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilyalı pasta kreması

Berliner (Kreması Dondurma Tadında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kremasını hazırlayalım. Vanilyalı pasta kremasını tanımına nazaran hazırlayın çırpın ve içine kremşantiyi ekleyip tekrar çırpın dolapta bekletin.
  2. Puding için tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencerede kaynatın ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip üzerine streç folyo kapatıp soğumaya bırakın. Kremaları birleştirip karıştırın ve dolapta soğutun.
  3. Hamur için sütü, tereyağını ve şekerin yarısını ocakta ılıtın ve mayanın yarısını ekleyip 10 dakika bekletin. Kalan materyalleri yoğurma kabına alın. Süt karışımınıda ekleyip elastik ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
  4. Hamuru 14 eşit kesime bölün ve beze yapın. Bezeleri unlanmış fırın kağıdın üzerine alıp üzerlerini hafif bastırın ve tekrar 30 dakika mayalandırın. Üzerindeki örtüyü alın ve 10 dakika bekletin üzerinde kabuk oluşması ve formunu müdafaası için.
  5. Tencereye yaklaşık 2 litre ay çiçek yağı dökün ve orta ateşte ısıtın (fritöz 160-170 derece). Bezeleri zıt çevirerek yağın içine koyun ve kapağı kapalı 2-3 dakika çok kızarmayacak biçimde pişirin çevirin ve kapaksız 2-3 dakika pişirip selpak üzerine alın.
  6. Şekere bulayın bir kaşık sapıyla kenardan delik açın ve içi soğuduktan sonra kremayı doldurup dilerseniz pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin.
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt