Berliner Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
- 50 gram eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 250 gram un ( Denetimli ekleyelim)
- Sıvı yağ
- Çilek marmelatı yada rastgele bir marmelat
- Nutella
- Pudra şekeri
Berliner Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ön mayalanma için; sütün içine 1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şekeri tereyağını kalan un ve vanilyayı ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim yavaşça üzerine elimizle bastıralım 20 dakika daha mayalandıralım.
- Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek biçimde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım süratli ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
- Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım. Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.