Berliner Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı oda sıcaklığında süt
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı (Dolu-dolu) un
- tepeleme 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket süt kreması
- Tepeleme 2 yemek kaşığı tereyağ (50gr)
- Yada isterseniz yalnızca pudra şekeri serpebilirsiniz
Berliner Tanımı Yapılışı
- Hamurun hazırlanışı için bir kaba sütü, tereyağı, toz şeker ve mayayı koyup kaşıkla karıştırın.
- Yaklaşık bu formda 10 dakika bekletin.
- Yumurta sarılarını ekleyerek tekrar karıştırın.
- Azar azar unu ek ederek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın.
- Altı eşit modüle ayırdığınız hamuru tezgaha un serperek 1-1, 5 parmak kalınlığında açın.
- Bardak ağzıyla hamurdan yuvarlak form elde edin. Yada donut kalıbıyla donut şeklinide verebilirsiniz.
- Tezgahta yarım saat daha bu formda dinlenmeye bırakın.
- Orta kızgınlıkta yağda ortalama her iki tarafını da 3-4′er dakika ķızartın.
- Kızartılan hamurları, yağını atması için havlu peçete üzerine.
- Not yağ katiyetle çok kızgın olmasın. Yoksa dışı yanar içleri çiğ kalır. Ben yağ kızdıktan sonra düşük ateşe alıp o denli kızarttım. Evvel bir tane kızartıp denedikten sonra başkalarını atın.
- Orta kremasının hazırlanışı için tereyağ ve vanilya hariç bütün materyalleri bir tencereye koyup orta ateşte katılaşıncaya kadar karıştıralım.
- Krema katılaştıktan sonra içine tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
- Sonrasındada sıkma torbasına yada bir sağlam buzdolabı poşetine koyalım ve daha sonrasında pişirmiş olduğumuz berlinerlerin içerisine koyalım.