Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beş Parasız

Beş Parasız

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Oyunlar
Skeçler
Tiyatrolar
Züğürt
Cebi Delik oyunu
Beş Parasız skeci
Meteliksiz tiyatrosu

Beş Parasız

OYUNCU KADROSU: 1 Derya ( Kız ) 2 Selim ( Erkek ) 3 Garson ( Erkek )

DEKOR: Olay bir kafede geçmektedir Masa, sandalye ve kafede yer alan diğer eşyalar

(Oyun Selim ile Deryanın yorulmuş bir halde sahneye girişiyle başlar)
Derya:Hayatım saatlerdir yürüyoruz, artık biraz duralım Bi şeyler yiyelim ya, acıktım ben
Selim :Olur mu hayatım Bak şu blokları geçince sahile inicez Orada böyle çıtır çıtır simitleri yerken dinleniriz
Taş sektiririz, martıları seyrederiz
Derya:Selim bak bir haftadır çıkıyoruz Her buluşmamızda simit yiyoruz, martıları seyrediyoruz, taş sektiriyoruz
Nehir bile içmedik daha Bana bak Selim, babam fabrikatör derken yalan mı söyledin yoksa?
Selim :Ne alakası var Derya Babam da var param da(Kendi kendine konuşur) Yine De param yol parası kadar amaDerya:Bir şey mi dedin?Selim :Hayır sevgilim Derhal burada bizi kazıklarlarBiliyorsun ben böyle şeylere sinir oluyorum
Derya:Ben gidiyorum Selim İster gelir benimle oturursun, ister sahile gider simidini yersin, martılarını seyreder, taşını sektirirsin
Selim :Işlenmiş sevgilim tamam sakin olGidelim, buyrun( İkisi de kafede bir masaya otururlar)
Selim :Ne kasvetli yer burası Derya ya! Gidelim hadi gidelim
Derya:Ay saçmalama Selim daha yeni geldik oturalım bi şeyler yiyelim, içelim ya!
Selim :Işlenmiş Derya tamam oturalım Fakat bi şeyler yiyip içme kısmını geçelim lütfen Keza kalbim de var Tansiyonum da düşer gibi oldu Tertemiz havaya çıkalım Keza taş sektiririz Martıları da seyrederiz
Derya:Selim yakıcam lakin martılarını senin bir bir Senin kan şekerin düşmüş, ben sana tatlı ısmarlarım olur biter Gaarsooon
Selim :Hayır Derya hayır Zaten şekerim de var Tatlı falan dedin içim bi hoş oldu yani Hadi gidelim
( Garson gelir)
Garson:Tam yerine geldiniz beyefendi Şeker Hastalığı hastaları için hazırladığımız menüyü takdim edebilir miyim?
Selim :Hayır edemezsiniz kardeşim Biz düşündük, kalkalım
Garson:Tatlı menümüzü sayayım Tatlıları açın lütfenBaklava, kazandibi, keşkül, krem şkola, tremisu, bayan göbeği
Derya:Ah bravo
Garson:Tersten de sayabilirim
Derya:Ben kazandibi alıcam
Garson:Kazandibi, hemen yazıyorum efendim
Selim :(Kağıda bakar) Kazandibi
Garson:125 YTL Dondurma olsun mu ? 175 YTL
Derya:Ah bağlı kiEh sen ne diyorsun aşkım?
Selim :(Kendi kendine) Bu hesabı ödeyemezsem yerin dibine giricem valla
Garson:Evet kazandibi(Getirir masaya koyar)
Selim :Olamaz, bu tatlı yanık Yanmış, dibi tutmuş bunun Kazanın dibini napıcaksın? Kanser olursun Zararlı Götürün bunu kardeşim Yapmayın böyle şeyler
Derya:Selim, adı üstünde kazandibi O zaman prof Yiycem bitmiş mı?
Selim :pro mu? Daha adını bile bilmiyorum Sen diğer taraftan yemeyi düşünüyorsun
Derya:pro diyorum Selim pro tamam mı
Selim :Oldu canım Elin garsonu diyemiyorum diye benimle dalga geçsin
Derya:Ben söylerim Selim tamam mı?Ay çekemem valla Gaarsooon(Garson gelir)
Garson:Karar verdiniz mi efendim
Selim :Garson demedi, bu son dedi son Bi daha buraya gelmiycekmiş
Garson:Affetme edersiniz bi terbiyesizliğimizi mi gördünüz Yahut önce tatlıları getirdiğimim için mi kızdınız Size, özel bir menümüzü tavsiye edebilir miyim? Bilhassa kömürde pişmiş döner
Selim :İstemiyoruz kardeşim al tavsiyeni başına çal
Derya:Ay garson bey doğru söylüyor Niçin döner yemiyoruz hayatım?
Garson:Duydunuz mu?
Selim :Bak şu anda devrim döndü Derya Hamzacım istemiyoruz döner möner
Derya:Ay buranın iskenderi de iyi oluyormuş hayatım İskender istiyorum, İskender, İskender
Selim :Garsoncum sizde İskender kalmadı diy mi? Hay Allah kalmamış, kalmamış
Garson:İskenderimiz mevcut, ayrıca de bol yoğurtlu Yazıyım mı?
Derya:Yazın
Selim :Yazma Hazma!
Derya:Yaz Hazma!
Selim :Yazma!
Garson:(Sinirlenir) Biftek öğüt edebilir miyim?
Derya:peki o vakit biftek olsun
Selim :Aşkım ne bifteği ya, kolesterol yapar biftek miftek
Derya:Ay benim kolesterol sorunum mu var Selim
Selim :Ama bu gidişle olucak Hani sen rejimdeydin hayatım
Derya:Rejime yarın başlıycam Bugün doya doya yemek istiyorum
Selim :Doya doya mı? Ben de doya doya ağlamak istiyorumKeza yaz geldi bak elbiselerin de üstüne olmıycak sonradan
Derya:Ay haklısın galiba En iyisi hepsinden az eksik yemek yemek
Garson:Hepsinden az eksik dediniz aklıma bi şey geldi Ortaya karışık ızgaraya ne dersiniz?
Selim :Etme kardeşim etme Sen de et met yeme Derya Kim bilir hangi eti kullanıyorlar
Derya:Nasıl yani Selim et met yeme Saçmalama
Selim :Deli dana falan olursun
Derya:Selim ya çılgın dana mı kaldı?
Selim :Niye Derya, deli danalar psikolojik çare mi fark etti?
Derya:Fazla esprilisin Selim ha ha ha
Garson:Kendimce siz azıcık düşünün (Gider)
Selim :(Kendi kendine) Ulan bütün bulaşıkları yıkatıcak bana
Derya:Bi şeymi dedin hayatım
Selim :Derya bi şey dikkatimi çekti Sen hiç ortalıkta kedi gördün mü?
Derya:Görmedim, ne alakası var şu anda?
Selim :Hıhğt hıhğt Karışık ızgara, cız bız cız bız Eyvah kediciklere diy mi kalk gidelim aşkım
Derya:Ay ay şimdi o kedileri ızgara mı yapıyorlar Ama benim karnım aç, beyaz et yiyelim o süre
Selim :Tavuklar hormoınlu derya Sonra bıyıkların çıkar Hadi gidelim canım
Derya:Ay iğrenç Ya hiç olmazsa bi şeyler içseydik aşkım Kapuçino içseydik
Selim :(Kağıda bakar) Kapuçino mu? 9 YTL
Derya:O süre ekspres olsun
Selim :O da 95 YTL
Derya:Vazgeçtim şarap olsun
Selim :(Şaşırır) 25 YTL mi? (Fenalık geçirir) Su su Derya su
Derya:Ay buraya değin geldik su mu içicez Selim ya Ben yokum(Selim iyice fenalaşır, yere düşer)
Derya:Aşkım iyi misin? Ay garson bi bardak su getirir misin Gidiyoruz bitmiş mı hayatım?
Selim :Gidiyor muyuz Derya, gidiyor muyuz? Taş sektiririz Derya
Derya:Hayatım taş sektiricez, simit yicez işlenmiş mı? Kapalı bölge sana yaramıyor
Selim :Hesap ne garson?
Garson:Ne hesabı efendim? Siz bizim yüz bininci müşterimizsiniz Her şey bizim ikramımızdı Fakat siz yalnızca su içtiniz
Selim :Derhal her şey sizin ikramınız mı? Beni deniz kenarına götür Derya, taş sektirelim Deryaaaa! *