Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote

Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
besamel-sos-ve-patates-puresi-esliginde-firinlanmis-tavuk-sote.jpg

Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler


Tavuk sote için;
  • 1 kg. tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
Patates püresi için;
  • 6-7 adet haşlanmış patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • Kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel sos;
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz. Patateslerimiz başlanırken tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz.
  2. Tavuklarımız kendi suyuyla sotelenirken bir yandan soğan ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Suyunu çekmeye başlayan tavuğumuza ilave edip karıştırıyoruz. 3-4 dakika sotelenmeye bırakıyoruz.
  3. Bu esnada biberlerimizi ince ince doğrayıp hazır ediyoruz. Soğanlarımız ölmeye başladıktan sonra biberlerimizi de ilave ediyoruz.
  4. Bir 3-4 dakika daha kavurduktan sonra bezelyesini ve salçasını ekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip salçasını iyice dağıttıktan sonra suyunu ekleyip 10 dakika kadar pişime bırakıyoruz.
  5. Tavuğumuz pişerken haşlanan patateslerimizi tereyağ, kaşar, süt, tuz ve karabiber eşliğinde ezip, püre haline geldikten sonra borcamımızın altına yayıyoruz. Pişen tavuğumuzu da patates püresinin üzerine seriyoruz (Tavuğumuz sıcakken)
  6. bütün bunlar hazırlandıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. 2 çorba kaşığı sıvı yağımızı ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz. Ağır ağır erittikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz. Bu aşamada yağı ve unu yakmamak çok önemli.
  7. Unun kokusu çıktıktan sonra sütümüzü ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  8. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika kadar daha ocakta tutuyoruz. Ardından tavuğumuzun üzerine yayıyoruz.
  9. Üstüne kaşar serpiştirdikten sonra fırınlıyoruz. Yemeğin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. Herkese afiyet olsun.
Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt