Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sote için;
- 1 kg. tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1.5 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- 6-7 adet haşlanmış patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- Kaşar
- Tuz
- Karabiber
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz. Patateslerimiz başlanırken tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz.
- Tavuklarımız kendi suyuyla sotelenirken bir yandan soğan ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Suyunu çekmeye başlayan tavuğumuza ilave edip karıştırıyoruz. 3-4 dakika sotelenmeye bırakıyoruz.
- Bu esnada biberlerimizi ince ince doğrayıp hazır ediyoruz. Soğanlarımız ölmeye başladıktan sonra biberlerimizi de ilave ediyoruz.
- Bir 3-4 dakika daha kavurduktan sonra bezelyesini ve salçasını ekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip salçasını iyice dağıttıktan sonra suyunu ekleyip 10 dakika kadar pişime bırakıyoruz.
- Tavuğumuz pişerken haşlanan patateslerimizi tereyağ, kaşar, süt, tuz ve karabiber eşliğinde ezip, püre haline geldikten sonra borcamımızın altına yayıyoruz. Pişen tavuğumuzu da patates püresinin üzerine seriyoruz (Tavuğumuz sıcakken)
- bütün bunlar hazırlandıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. 2 çorba kaşığı sıvı yağımızı ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz. Ağır ağır erittikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz. Bu aşamada yağı ve unu yakmamak çok önemli.
- Unun kokusu çıktıktan sonra sütümüzü ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika kadar daha ocakta tutuyoruz. Ardından tavuğumuzun üzerine yayıyoruz.
- Üstüne kaşar serpiştirdikten sonra fırınlıyoruz. Yemeğin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. Herkese afiyet olsun.