Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Sosla Tatlanmış: Brokoli

Beşamel Sosla Tatlanmış: Brokoli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

600 gram brokoli 5 su bardağı sıcak su Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı (arzuya göre) 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi Üzeri için:

150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

NASIL YAPILIR?

Brokoliyi çiçeklerine ayırın Yeşil yaprak ve çok sert durumda olan kök kısımlarının fazlasını kesin Sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın Bol suda yıkadığınız brokolileri, 56 dakika kadar haşlayın Hafif bir yumuşaklık kazanana kadar haşladığınız brokolileri, bir süzgeç yardımıyla çıkartarak ısıya dayanıklı fırın kabına alın Beşamel sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin Yağ köpük köpük olduğunda unu katın ve hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kavurun Soğuk sütü azar azar ekleyip, sosu topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat ceviziyle tatlandırın Ocaktan aldığınız sosa ilk sıcaklığı geçtiğinde yumurta sarısını katın ve hızlıca karıştırın Fırın tepsisine aldığınız haşlanmış brokolilerin üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirin Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri eriyip, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Kışın vitamin ve minarel deposu brokoli, artık daha lezzetli Fırından aldığınız brokoliyi sıcak olarak bekletmeden servis edin Sevdiklerinizle paylaşın


 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt