Beşamel Soslu Brokoli Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kg brokoli
- 1 adet havuç
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Brokoli Tanımı Yapılışı
- Brokolileri köklerinden ayırıp güzelce yıkayalım.
- Havucu ince ince doğrayalım.
- Bir tencereye su ve tuz atıp önce biraz havucu daha sonra brokoliyi çok az haşlayıp suyunu süzüp fırın tepsisine alalım.
- Başka bir tavada tereyağı eritip unu ekleyelim.
- Unun kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyelim. Tuz ve karabiber atıp karıştıralım.
- Kıvama gelince sosu brokolinin üstüne dökelim.
- 180 derecelik fırında biraz fırında piştikten sonra üzerine kaşar peynir ekleyip kızartalım.