Beşamel Soslu Brokoli Tanımı İçin Gereçler
Haşlamak için;
- 3-4 demet brokoli
- 1 litre sıcak su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber
- 1 kase kaşar peyniri
Beşamel Soslu Brokoli Tanımı Yapılışı
- Öncelikle brokoliyi saplarından koparıp güzelce yıkıyoruz.
- Akabinde sıcak su ve tuz koyduğumuz bir tencereye alıyoruz.
- Yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Brokoli haşlanırken beşamel sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
- Bunun için uygun bir sos tenceresine tereyağı koyup eritiyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra azar azar sütü ek edip karıştırıyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini koyup kaynayınca ocaktan alıyoruz.
- Evvelce yağlanmış uygun bir borcama suyu süzülmüş brokoliyi yerleştiriyoruz.
- Üzerine beşamel sosunu gezdirip kaşar peyniri serpiyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Pişen beşamel soslu brokoliyi servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun????????????.