
Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tanımı İçin Materyaller
- İstediğiniz ölçüde penne makarna (Veya başka bir makarnada olabilir)
- Cheddar peyniri yahut rendelenmiş kaşar peyniri (Normalda kaşar peyniri kullanıyorum fakat elimde biraz cheddar peyniri vardı onu değerlendirdim)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Dilerseniz kıymada ekleyebilirsiniz lakin ben tercih etmedim)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnamızın suyu kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ek edip makarnayı 10 dakika kadar haşlayalım (Çok haşlanmayacak dikkat edin fırınada gireceği için
- Haşlanan makarnamızı süzüp, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım ????beşamel sos için tereyağını eritelim ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip bıraz kavuralım.
- 2 su bardağı sütü ekleyip çırpıcı ile sosumuz koyulaşana kadar karıştıralım.
- Kıvama gelince karabiber ve tuzu ekleyip son kere karıştıralım ve sosumuz hazır???? ????sosumuzu makarnanın üzerine döküp karıştıralım.
- En üstüne cheddar peynir ve kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında peynirler eriyip, üzeri biraz kızarana kadar pişirelim. ????????????afiyet olsun ????????????