Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
Beşamel Sosu İçin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 su bardağı süt
- 1 paket uzun makarna yahut fırın makarnası (Boru makarna diyede geçiyor ben olağan makarna kullandım)
- 6 bardak sıcak su
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- 1 paket makarnayı haşlarken 1 tutam tuz atalım. O haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencereye tüm gereçleri alıp ocakta hiç durmadan karıştırarak pişirelim.
- Haşlanan makarnayı süzüp içine biraz yağ dökelim ve karıştıralım. Orta uzunluk bir borcama haşlanan makarnayı dökelim.
- Üzerine hafif kıvam alan beşamel sosu da makarnanın her yerine gelecek halde dökelim.
- Üzerine biraz karabiber döküp her yerini kapacak halde kaşar serpiştirelim.
- Evvelden 5 dakika ısıtılmış 180 derece alt üst fan 30 dakika ayarladığımız fırına atalım.
- Piştikten sonra 5-10 dakika bekleyip bıçakla dilimleyelim. Servis tabağına alalım. Yapan ve yapacaklara afiyet olsun.