Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna
0
85

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
besamel-soslu-firin-makarna-7.jpg

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler


Beşamel Sosu İçin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 su bardağı süt
Makarna İçin
  • 1 paket uzun makarna yahut fırın makarnası (Boru makarna diyede geçiyor ben olağan makarna kullandım)
  • 6 bardak sıcak su

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı

  1. 1 paket makarnayı haşlarken 1 tutam tuz atalım. O haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencereye tüm gereçleri alıp ocakta hiç durmadan karıştırarak pişirelim.
  2. Haşlanan makarnayı süzüp içine biraz yağ dökelim ve karıştıralım. Orta uzunluk bir borcama haşlanan makarnayı dökelim.
  3. Üzerine hafif kıvam alan beşamel sosu da makarnanın her yerine gelecek halde dökelim.
  4. Üzerine biraz karabiber döküp her yerini kapacak halde kaşar serpiştirelim.
  5. Evvelden 5 dakika ısıtılmış 180 derece alt üst fan 30 dakika ayarladığımız fırına atalım.
  6. Piştikten sonra 5-10 dakika bekleyip bıçakla dilimleyelim. Servis tabağına alalım. Yapan ve yapacaklara afiyet olsun:).
 
858,496Konular
981,716Mesajlar
29,783Kullanıcılar
uarasSon üye
Üst Alt