Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket boncuk makarna
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tamamını kaplayacak kadar kaşar peynir.
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarna çok az yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzülür ve borcama alınır.
- Beşamel sos yapmak için tencereye yağ, un konulup pembeleşene kadar kavrulur.
- Sonra süt, tuz ve karabiber eklenir, yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Beşamel sos makarnanın üzerine güzelce yayılır.
- Üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri serpilir.
- 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.