Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket kalem makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- Su
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
- Tuz (beyaz peynir tuzluysa koymayın)
- 2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika)
- Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
- Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
- Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave edin ve ocağı kapatın.
- Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
- Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece + ızgara açık şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.