Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Fırın Yemeği

Beşamel Soslu Fırın Yemeği
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
besamel-soslu-firin-yemegi-8.jpg

Beşamel Soslu Fırın Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 50 gram brokoli
  • 150 gram kepekli makarna
  • Hepsi için tuz
  • Kaşar
Beşamel sos için;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Bir tutam tuz

Beşamel Soslu Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı

  1.  Patatesleri soyup, doğrayıp tuz ekleyip haşlayalım.
  2.  Ayrı bir tencerede makarnaları tuz ekleyip haşlayalım.
  3. Brokoliyi farklı bir tencerede, buharda haşlayalım. (bir süzgeç içerisine koyup, 3 parmak su dolu tencerenin üzerine koyalım ((fotoğraflarda ayrıntılı olarak görebilirsiniz)).
  4. Soğanları bir tavada karamelize edelim.
  5. Beşamel sos için; tereyağı ve sıvı yağı kısık ateşte eritelim.
  6. Üzerine unu ekleyip, un kavrulana kadar karıştıralım.
  7. Un kavrulunca yavaşça sütü ekleyelim, aralıksız karıştıralım.
  8. Kıvam alınca ocağı kapatıp tuz ekleyelim.
  9. Pişen makarna, patates, brokoli ve soğanları fırına girebilecek bir kaba dizelim.
  10. Üzerine beşamel sosu dökelim.
  11. Son olarak kaşarları üzerine yerleştirelim.
  12. 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
858,496Konular
981,661Mesajlar
29,729Kullanıcılar
DakaskSon üye
Üst Alt