Beşamel Soslu Fırın Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 50 gram brokoli
- 150 gram kepekli makarna
- Hepsi için tuz
- Kaşar
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Bir tutam tuz
Beşamel Soslu Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup, doğrayıp tuz ekleyip haşlayalım.
- Ayrı bir tencerede makarnaları tuz ekleyip haşlayalım.
- Brokoliyi farklı bir tencerede, buharda haşlayalım. (bir süzgeç içerisine koyup, 3 parmak su dolu tencerenin üzerine koyalım ((fotoğraflarda ayrıntılı olarak görebilirsiniz)).
- Soğanları bir tavada karamelize edelim.
- Beşamel sos için; tereyağı ve sıvı yağı kısık ateşte eritelim.
- Üzerine unu ekleyip, un kavrulana kadar karıştıralım.
- Un kavrulunca yavaşça sütü ekleyelim, aralıksız karıştıralım.
- Kıvam alınca ocağı kapatıp tuz ekleyelim.
- Pişen makarna, patates, brokoli ve soğanları fırına girebilecek bir kaba dizelim.
- Üzerine beşamel sosu dökelim.
- Son olarak kaşarları üzerine yerleştirelim.
- 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.