Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli)

Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli)
0
35

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
besamel-soslu-firinda-makarna-peynirli.jpg

Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler


İçi için ;
  • 1 adet fırın makarna
  • 150 gram beyaz peynir
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç kadar rendelenmiş kaşar
Üzeri için
  • Rendelenmiş kaşar
  • Tereyağı ya da margarinde olabilir

Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kızlarr???? toplanın mükemmel tarif ile geldim ????????lezzetine aşık olacaksınız ????.
  1. Öncelikle makarnamızı haşlayalım haşlanan makarna suyun bir iki tutam tuz atalım.
  2. Makarnalar haşlanırken peynirlerimizi küp küp doğrayalım ve ya ellerimizle kopararak kendimize göre ayarlayalım.
  3. Haşlanan makarnaları süzelim süzülen makarnayı soğuk suda bir tur gezdirelim (makarnalar birbirine yapışmasın diye).
  4. Sonrasında bir fırın tepsisini ve ya borcamı alarak yağlayalım içine alt katman olarak biraz makarnamızı koyalım ve üzerine peynirlerimizin hepsini eşit şekilde yayalım.
  5. Son aşama olarak üzerini tekrar makarnamızla kapatalım.
  6. Beşamel sos için bir tencereyi altı kısık ocağa alalım.
  7. Tereyağını koyalım ve unu ilave edip unu kavuralım hızlı olmanız gerekiyor un yanabilir.
  8. Sonrasında yağı ilave edelim ve sütü koyalım yoğun kıvam alana kadar karıştıralım.
  9. Ardından tuzu ekleyip son bir tur daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım ve karabiberi, rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştıralım.
  10. Beşamel sosumuzu hazırladığımız makarnanın üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
  11. Rendelenmiş kaşar peynirini de sosun üzerine döküp eşit şekilde kaşarı da dağıtalım ve ufak ufak margarin ya da tereyağımızı kesip her bi köşeye gelecek şekilde dağıtalım.
  12. Ardından yemeğimizi önceden ısıtılmış fırına verelim ve 45 dakika kontrollü şekilde pişirelim(sizin fırınlarınıza göre dakika değişikliği olabilir)
  13. Pişen yemeğimizi fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra istediğimiz şekile göre kesip servis edebiliriz afiyet olsun ????.
Püf noktalar;.
  • Beşamel sosun güzelliği karabiber ve sonradan eklenen kaşar peynirinde ????.
  • Beşamel sosumuzu makarnaya yaymak için plastik spatula kullanarak yayarsanız daha güzel ve pürüzsüz şekilde yayılacaktır.
  • Yemeğimiz fırındayken 15 dakika arayla yönünü çevirmelisiniz ????.
Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt