Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
İçi için ;
- 1 adet fırın makarna
- 150 gram beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 4 su bardağı süt
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç kadar rendelenmiş kaşar
- Rendelenmiş kaşar
- Tereyağı ya da margarinde olabilir
Beşamel Soslu Fırında Makarna (Peynirli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kızlarr???? toplanın mükemmel tarif ile geldim ????????lezzetine aşık olacaksınız ????.
- Öncelikle makarnamızı haşlayalım haşlanan makarna suyun bir iki tutam tuz atalım.
- Makarnalar haşlanırken peynirlerimizi küp küp doğrayalım ve ya ellerimizle kopararak kendimize göre ayarlayalım.
- Haşlanan makarnaları süzelim süzülen makarnayı soğuk suda bir tur gezdirelim (makarnalar birbirine yapışmasın diye).
- Sonrasında bir fırın tepsisini ve ya borcamı alarak yağlayalım içine alt katman olarak biraz makarnamızı koyalım ve üzerine peynirlerimizin hepsini eşit şekilde yayalım.
- Son aşama olarak üzerini tekrar makarnamızla kapatalım.
- Beşamel sos için bir tencereyi altı kısık ocağa alalım.
- Tereyağını koyalım ve unu ilave edip unu kavuralım hızlı olmanız gerekiyor un yanabilir.
- Sonrasında yağı ilave edelim ve sütü koyalım yoğun kıvam alana kadar karıştıralım.
- Ardından tuzu ekleyip son bir tur daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım ve karabiberi, rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştıralım.
- Beşamel sosumuzu hazırladığımız makarnanın üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de sosun üzerine döküp eşit şekilde kaşarı da dağıtalım ve ufak ufak margarin ya da tereyağımızı kesip her bi köşeye gelecek şekilde dağıtalım.
- Ardından yemeğimizi önceden ısıtılmış fırına verelim ve 45 dakika kontrollü şekilde pişirelim(sizin fırınlarınıza göre dakika değişikliği olabilir)
- Pişen yemeğimizi fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra istediğimiz şekile göre kesip servis edebiliriz afiyet olsun ????.
- Beşamel sosun güzelliği karabiber ve sonradan eklenen kaşar peynirinde ????.
- Beşamel sosumuzu makarnaya yaymak için plastik spatula kullanarak yayarsanız daha güzel ve pürüzsüz şekilde yayılacaktır.
- Yemeğimiz fırındayken 15 dakika arayla yönünü çevirmelisiniz ????.