
Beşamel Soslu Fırında Patates Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 tane patates
- Patateslerin üzerini geçinceye kadar su
- Tuz
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı süt
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Patates Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyalım ve çok ince olmayacak biçimde yuvarlak yuvarlak dilimleyelim.
- Tencereye aldığımız patateslerimizin üzerini biraz geçinceye kadar su dolduralım, tuzunu da ayarlayalım ve haşlanmaya bırakalım.
- Patateslerimiz çok pişmesin, dağılmayacak kadar pişirelim.
- Haşlanan patateslerimizin suyunu süzüp bir kenara alalım ve beşamel sosumuzu hazırlamaya geçelim.
- Beşamel sos için 2. 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritelim.
- Erimiş yağda 2. 5 yemek kaşığı unu kavuralım kokusu çıkana kadar.
- Kavrulan unumuzun üzerine 2. 5 su bardağı sütü dökelim ve bir çatalla daima karıştırarak unun topaklanmasını engelleyelim.
- Sosumuz kaynadığında altını yeterlice kısalım ve 1. 5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek son sefer güzelce karıştıralım. Beşamel sosumuz da hazır.
- Borcama 1 kat patates döşeyip üzerine beşamel sos gezdirelim.
- Akabinde 1 kat daha patates döşeyelim ve üzerine tekrar beşamel sos gezdirip üzerini düzleyelim.
- Rendelenmiş 1 kase kaşar peynirimizi borcamımıza gezdirip 180 derece evvelce ısıtılmış fırının üst ayarında yaklaşık 30 dk üzeri kızarıncaya kadar fırınlayalım.
- Üzeri kızaran patates yemeğimizi dilimlere ayırıp kaşarları soğumadan servis edelim.Afiyet olsun ????????.