Beşamel Soslu Fırında Pırasa Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet pırasa
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Karabiber, kimyon, pulbiber, tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kimyon
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Beşamel Soslu Fırında Pırasa Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pırasalarımızı doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Salça ve baharatlarını ekleyip biraz suyla pişene kadar kavuralım.
- Daha sonra kavrulan pırasalarımızı borcama koyalım.
- Başka bi tencerede başamel sosumuzu hazırlayalım, tereyağını eritip unu kavuralım.
- Un kavrulduktan sonra sütü daima karıştırarak ekleyelim kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Kimyon ve biraz kaşar peyniri ekleyip altını kapatalım.
- Başemel sos ve pırasamızı karıştıralım üzerine kaşar peyniri koyup fırınlayalım.
- Kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.Pırasamız hazır. Afiyet olsun ????.