bilgisayarci
FD Üye
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 1 tavuğun göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet biber
- 1 kırmızı biber
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 büyük patates
- Karabiber,kekik,kırmızı toz biber
- Tuz
- Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle küçük bir tencereye su ekleyelim, patatesleri soyup çok küçük olmayacak halde küp küp doğrayın ve tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
- Öteki yandan tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
- Tavaya alıp tavuk göğsünü ve zeytinyağını içine ekleyip suyunu çekip kavrulmaya başlayınca yemeklik doğranmış kuru soğan, biber ve kırmızı biberi de ekleyip biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim .
- Kırmızı toz biberi ve başka baharatları da ekleyip karıştırın.
- Baharatları damak tadınıza nazaran ister artırıp ister azaltabilirsiniz.
- Haşlanmış patates, bezelye ve tuzunu da ek edip karıştırın akabinde ister benim üzere porsiyonluk güveç kaplarına isterseniz borcama yayın.
- Üzerindeki beşamel sosunu hazırlayalım, onun için tereyağını eritip unu ekleyelim.
- Unun kokusu çıkınca bir taraftan sütünü ekleyelim bir taraftan karıştıra karıştıra pişirelimki un topaklanmasın .
- Yoğunlaşan beşamele karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
- Beşamel sosu yemeğin üzerine eşit bir formda yayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.