Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote

Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
besamel-soslu-guvecte-tavuk-sote.jpg

Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tavuğun göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 1 kırmızı biber
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 büyük patates
  • Karabiber,kekik,kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yeteri kadar sıvı yağ yahut zeytinyağı
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle küçük bir tencereye su ekleyelim, patatesleri soyup çok küçük olmayacak halde küp küp doğrayın ve tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  3. Öteki yandan tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
  4. Tavaya alıp tavuk göğsünü ve zeytinyağını içine ekleyip suyunu çekip kavrulmaya başlayınca yemeklik doğranmış kuru soğan, biber ve kırmızı biberi de ekleyip biberler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim .
  5. Kırmızı toz biberi ve başka baharatları da ekleyip karıştırın.
  6. Baharatları damak tadınıza nazaran ister artırıp ister azaltabilirsiniz.
  7. Haşlanmış patates, bezelye ve tuzunu da ek edip karıştırın akabinde ister benim üzere porsiyonluk güveç kaplarına isterseniz borcama yayın.
  8. Üzerindeki beşamel sosunu hazırlayalım, onun için tereyağını eritip unu ekleyelim.
  9. Unun kokusu çıkınca bir taraftan sütünü ekleyelim bir taraftan karıştıra karıştıra pişirelimki un topaklanmasın .
  10. Yoğunlaşan beşamele karabiber ve tuz ek edip ocağın altını kapatalım.
  11. Beşamel sosu yemeğin üzerine eşit bir formda yayalım.
  12. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Güveçte Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt