Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tanımı İçin Gereçler
Krep İçin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Tuz
- 400 gram ıspanak
- 300 gram beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
- Domates sosu
- Beşamel Sos İçin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle krebi hazırlayalım. Yumurtaları kasede çırpalım üzerine su sütü döküp karıştıralım. Akabinde 2 su bardağı tuzu ve unu yavaş yavaş dökerek karıştıralım. Kızan tavada orta ateşte krepleri pişirelim.
- Kavrulmuş ıspanakların içine beyaz peyniri tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Hazır olan kreplerin içerisine ıspanak karışımını koyup ortasına kaşar peynirini koyalım ve krebi dürelim.
- Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuralım. Akabinde sütü yavaş yavaş koyarak karıştıralım hafif koyu bir kıvam elde edince içine tuzu ve karabiberi ekleyelim.
- Kabın içerisine koyduğumuz kreplerin üzerine beşamel sosunu yayalım. En üstüne domates sosunu yayalım ve en son olarak kaşar peyniri rendesini koyup fırına verelim.
- Evvelden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun ????.