Beşamel Soslu Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram ıspanak
- 9 adet kıtır ekmek (Etimek )
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardak süt
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel Soslu Ispanaklı Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle temizlenmiş ıspanaklarımızı doğruyoruz ve bir tencerede ıspanakları biraz soteliyoruz (yağ koymuyoruz )
- Beşemal sos için tereyağ ve unu kavuruyoruz.
- Sütünü ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımı ile topaklanmadan pişiriyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.
- Sotelediğimiz ıspanakları içine ilave edip karıştırıyoruz kıtır ekmeklerimizi borcama diziyoruz.
- Üzerine yapmış olduğumuz harcı döküyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri ilave edip üzeri kızarıncaya kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun.