Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 6-8 orta boy patates (büyüklüklerine göre)
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz ,karabiber ,kırmızıbiber
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Beşamel Soslu Ispanaklı Patates Bu Tada Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selam gelin birlikte et yemeklerinin tavuğun yanına çok yakışan beşamel soslu bir patates yapalım. Mevsimi geçmeden ıspanağı bol kulanma taraftarıyım.Hadi başlayalım.
- İlk olarak ben patatesleri çiğden kullanıyorum çok kalın doğramayın foto ekledim o kalınlık yeterli.
- Kare borcam kullanabilirsiniz bu ölçülerle ben kelepçeli bir kek kalıbı kulandım ama ıspanağın suyu akabilir o yüzden tavsiye etmem.
- İlk olarak borcamı yağlıyoruz .
- Fırçayla ve patatesleri ekleyip tuz karabiber ekleyip harmanlıyoruz.
- Borcamın altı patatesler oluşturacak. Patatesler bekleyedursun.
- Geniş bir tavada birazcık sıvı yağında küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
- Daha sonra küçük küçük doğranmış kapya biberi ekleyip soteliyoruz ve doğranmış ıspanağı da kavuruyoruz.
- Baharatları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak kavrulunca patateslerin üzerine yayıyoruz.
- Beşamel sosunu hazırlayalım.
- Geniş bir tencerede unu tereyağında rengi dönene kadar kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Pürüzsüz olması şart. Kıvamını alınca tuz ve birazcık karabiber ekliyoruz.
- Beşamel sosunu da ıspanağın üzerine gezdiriyoruz.
- Her yere dağıttıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığının çıkmasını ve kendini toparlamasını bekleyin servis etmeden aceleniz yoksa. Afiyet bal şeker olsun.